MARIKA YOGA

Even voorstellen

Mijn naam is Marika.

Sinds 2019 ben ik volledig gediplomeerd yoga-docent. De 4-jarige opleiding heb ik gevolgd in Deventer bij Maartje van Hooft. En de stoelyoga opleiding bij Stoelyoga Nederland. Tijdens en na de opleiding heb ik veel lesgegeven.

Voordat ik aan de opleiding begon was ik altijd druk in de weer op kantoor. Veel denk- en doewerk en liefst alles tegelijk in 3 vreemde talen. Dat vond mijn lijf niet meer fijn en werd ik ziek: schildklieraandoening Hashimoto. Ik ben niet iemand die de moed dan opgeeft. Nee: ik ga altijd op zoek naar mogelijkheden en die vond ik in de yoga en nu in het zélf lesgeven in stoelyoga.

 

Het zit hem niet in de grootsheid van oefeningen of in hoever je kunt rekken of bewegen of met je tong op je knieën om te bewijzen dat je iets hebt gedaan. Zoek het eens in het kleine en wees lief voor je lijf. Met de oefeningen op de stoel, soms ook echt ernaast of erachter want de stoel is ons hulpmiddel, zal je ervaren dat je heerlijk hebt bewogen en ook meer tot rust zult komen.  Met de adem oefenen we ook mee. Geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud.

Ik geef les met humor en met beide voeten op de grond, letterlijk en figuurlijk.

Kom het eens proberen! Mocht je twijfelen, informeer dan gerust of het wat voor jou is of voor iemand die je kent.

Groetjes Marika